Είστε εδώ

Δήμος Κομοτηνής

Στο Δήμο Κομοτηνής, ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη και προσδίδει νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου». 

Ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, υποστηρίζει και ενισχύει τον εθελοντισμό στον πολιτιστικό, αθλητικό και λαογραφικό τομέα και συνεργάζεται με το σύνολο των συλλόγων του Νομού Ροδόπης. Επιπρόσθετα, συμβάλλει ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων που ενισχύουν τη συμμετοχικότητα της τοπικής κοινωνίας. 

Έτσι, όταν ξεκίνησε τη διαδρομή του το κίνημα Santa Run στην Κομοτηνή, δεν θα μπορούσε παρά να το αγκάλιασει με ιδιαίτερη αγάπη και μέσω αυτού να προσπαθήσει να μπολιάσει την ιδέα του εθελοντισμού τόσο σε μεμονωμένους εθελοντές όσο και σε ομάδες που δρουν στην πόλη και οραματίζονται υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης και της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς.