Είστε εδώ

Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα

Κάπου το 2013 ο «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» ήρθε στην πόλη μας. Τότε μια παρέα τεσσάρων ανθρώπων με υποκινητή την Άρτεμις Τσολάκη  “έκλεψαν” για καλό σκοπό την ιδέα του Δημήτρη Ακριβούλη από την Λάρισα. 

Η Άρτεμις, η Μαίρη, η Στέλλα και ο Θάνος παρέσυραν ολόκληρη την πόλη σε ένα παιχνίδι αγάπης. Σε ένα παιχνίδι με κανόνες τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και νικητή την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας! Τα τρόφιμα αυτά παραδόθηκαν σε συμπολίτες μας που στερούνται βασικά αγαθά μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής. 

Αργότερα σε αυτή την παρέα προστέθηκαν η Εύα και η Νατάσσα και μετέπειτα ακολούθησαν και πολλοί άλλοι που ο καθένας με τον τρόπο του έβαζε το δικό του λιθαράκι σε αυτό το πλέγμα βοήθειας και αλληλεγγύης. 

Όσο περνούσε ο καιρός ο “αργοπορημένος” Άη Βασίλης γινόταν μια αγκαλιά ολοένα και μεγαλύτερη. Με περισσότερους πολιτιστικούς, αθλητικούς, μη κερδοσκοπικούς συλλόγους της πόλης να συμπράττουν για ένα σκοπό. Αυτή η αγκαλιά όμως δεν θα υπήρχε χωρίς τους εθελοντές της, τον προσωπικό τους κόπο, την καλή τους ενέργεια και τη διάθεση για δημιουργία. 

Το 2016 ξεπήδησε η ιδέα του Santa Run, μέσα από τον Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ, και ο Άη Βασίλης σταδιακά ταυτίστηκε με τη δράση αυτή.  

Άγιο Βασίληδες ξεχύθηκαν στην πόλη, οι αποθήκες γέμισαν με ελαιόλαδο και δώθηκαν σε όσους το είχαν ανάγκη. Όσο μεγάλωνε η συμμετοχή και η δράση, τα τρόφιμα και το λάδι μετατράπηκαν σε οικονομική ενίσχυση φορέων, εθελοντικών ομάδων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και παρέχουν στήριξη στο κοινωνικό σύνολο, σε ευπαθείς ομάδες και σε παιδιά με αναπηρία.  

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!