Είστε εδώ

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής!

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Προσφοράς “Santa Week” , η  κοινωνική δράση «ο Αη Βασίλης …άργησε μια μέρα…» σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράσει, διοργανώνουν σειρά χριστουγεννιάτικων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών.

Κοινός μας στόχος η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, η οποία μπορεί να εκφραστεί μέσα από πολύμορφες πράξεις αγάπης.

 

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

·       «Η γέφυρα των Χριστουγέννων. Ένα ταξίδι στο χρόνο και το παραμύθι», Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 17:30, Εμψυχώτρια Δομινίκη  Δαλκυριάδου …:  Βιωματική δράση για παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών. Μικροί φίλοι και φίλες συνεργάζονται με άτομα τρίτης ηλικίας -  τους μεγαλύτερους «φίλους τους» και διαβάζουν χριστουγεννιάτικά παραμύθια. Πρόκειται για ένα διαγενεακό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής και στοχεύει να αναδείξει τα παραμύθια  ως γέφυρα επικοινωνίας και επαφής ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές. 

·       «Μοιράζοντας την... Αγάπη», Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 17:30, Εμψυχώτρια Νικολέτα Παρμάκη, Βρεφονηπιοκόμος: Δημιουργική δράση για παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών, βασισμένη στο βιβλίο «Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοΚαμάρωνε», της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη . Παίρνουμε ιδέες από το βιβλίο, μαθαίνουμε να καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση και δημιουργούμε μαζί! Αν μας λέγατε να μοιραστούμε νερό, σπίτι, παρέα, παιχνίδι ή ζεστασιά, θα το καταλαβαίναμε... Αλλά αγάπη;... Πώς γίνεται να μοιραστούμε την αγάπη;” Κι όμως… ένα μελομακάρονο, όχι οποιοδήποτε μελομακάρονο, αλλά ο Μέγας ΜελοΜακάρων, απέδειξε πως και η αγάπη μοιράζεται γιατί, όταν θέλουμε, όλα γίνονται.

·       «Τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων», Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 18:00, Εμψυχώτρια Νάγια Δαλακούρα Αρχαιολόγος- Μουσειολόγος: Εικαστική δράση για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Πώς περνάνε τα Χριστούγεννα τα παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο; Πως τα βρίσκει ο Άγιος Βασίλης για να φέρει τα δώρα  και τι μορφή έχει σε κάθε τόπο;  Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου, αλλά και σε μακρινές εποχές, για να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων και το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης αυτής της γιορτής παγκοσμίως. ​

 

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Στοιχεία επικοινωνίας

τηλ. 25310 22589

e-mail: [email protected]